De Pier Scheveningen

De Pier Scheveningen

De Pier Scheveningen, al ruim 65 jaar het boegbeeld van de Haagse kustlijn.

De Pier Scheveningen is een icoon waar het gehele jaar door van alles te beleven valt. Naast het mooie uitzicht, kun je hier winkelen en genieten van een hapje en een drankje. Sinds 2015 is De Pier compleet vernieuwd en zijn er nu ook verschillende attracties te bezoeken.

De meest opvallende attractie is het vijftig meter hoge reuzenrad. Van hieruit kun je uitkijken over zee en het binnenland. In het weekend kun je in het reuzenrad zelfs dineren met een steeds veranderend uitzicht.

Op de overloop van de Pier bevinden zich diverse boetiekjes en zijn er verschillende foodstands waar je burgers, pannenkoeken, pizza, salade en schepijs kunt bestellen. Restaurant Zilt bevindt zich op één van de eilanden. Voor bijzondere bieren en een goed glas wijn kun je terecht bij een van de verschillende bars. Op het dek van de Pier is het ook mogelijk om een lekker cocktailtje te drinken.

Een bekend onderdeel van de Pier is de vijfenveertig meter hoge toren waar je in kan klimmen om uit te waaien of gewoon voor het mooie uitzicht. Voor de echte waaghalzen, die een onvergetelijke ervaring willen meemaken, is er de Bungy Jump die zich bovenop deze toren bevindt. Gaat dat je iets te ver? Dan kan je ook met zeventig kilometer per uur met de Zipline boven het dek. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon toekijken hoe andere mensen deze stunts uithalen.

Wie zin heeft in een decadente overnachting op een unieke locatie, kan hier een suite boven zee boeken. De vertrekken zijn voorzien van alle luxes, zoals een kingsize bed en een terras met uitzicht op zee. In zowel de zomer als de winter zijn er verschillende evenementen te vinden op de Pier. Vaak in het weekend worden er feestjes of markten gehouden die passen bij het seizoen en op oudejaarsavond stelt de organisatie de Pier beschikbaar voor een spetterend uiteinde.

De Pier Horeca en Shops wordt door verschillende partijen geëxploiteerd. Om deze reden kunnen de openingstijden van elkaar afwijken. Voor de meest recente informatie verwijzen wij naar de desbetreffende company websites. De Pier zelf is gratis toegankelijk en is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.

Website: www.pier.nl

Reuzenrad

De meest opvallende attractie is het vijftig meter hoge reuzenrad. Van hieruit kun je uitkijken over zee en het binnenland. In het weekend kun je in het reuzenrad zelfs dineren met een steeds veranderend uitzicht.

SkyView De Pier
default

Een ander bekend onderdeel van de Pier is de vijfenveertig meter hoge toren waar je in kan klimmen om uit te waaien of gewoon voor het mooie uitzicht. Voor de echte waaghalzen, die een onvergetelijke ervaring willen meemaken, is er de Bungy Jump die zich bovenop deze toren bevindt. Gaat dat je iets te ver? Dan kan je ook met zeventig kilometer per uur met de Zipline boven het dek. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon toekijken hoe andere mensen deze stunts uithalen.

error: Content is protected !!
nl_NLNederlands